Всеки човек има възможност да започне собствен бизнес без големи инвестиции. Това се дължи на факта, че широката мрежа предлага неограничени възможности за развитие. Ако сега започвате новия си бизнес, ако сте решили да предлагате продукти или услуги в мрежата то това е правилният избор. Но как да бъдем популярни в Интернет и как да постигнем нашите цели?

Основната идея на стартът в Интернет без големи инвестиции е да привлечете максимален брой хора към Вашия уеб сайт. Най-лесния начин е да започнете от социалните мрежи, защото оптимизацията и PPC кампаниите изискват инвестиции. С постоянство и голям брой приятели Вие можете да популяризирате дейността си в социални мрежи, като Facebook и Google+ и така да привлечете много клиенти. А какво следва тогава?

Неминуемо в един момент трябва да преминете на следващото ниво във Вашето развитие. Това е момента, в който ще трябва да атакувате страницата с резултати при търсене, а именно да се захванете със SEO оптимизацията на Вашия уеб сайт. Това е доказан метод за популяризиране на дейността на един бизнес в Интернет. Разбира се освен това съществуват още много начини да се сдобиете с посетители/клиенти. Можете да практикувате банер реклами, PPC кампании и т.н.

В обобщение на това, което казахме ще заключим, че в основата на нещата е да имаме уеб сайт. Това означава, че в началото на Вашето развитие трябва да представите на клиента си уеб сайт, където той да може да види какво предлагате, на какви цени и т.н.